Skip links

Hvem er ansatt?

Både daglig leder og driftsleder er ansatt. Følg med, for det kommer snart utlysninger av stilling som rutesetter, resepsjonsarbeider, instruktører og klatreverter.

Ingunn Trosby er ansatt som daglig leder og starter i jobben 1. mai 2021

Foto: Lars Verket

Hun har vært prosjektleder for CKK sitt klatresenter siden klubben startet arbeidet med å finne et bygg eller en tomt i Kristiansand for mange år siden. Ingunn har lenge vært et aktivt medlem, samt sittet i styret til CKK. Hun er medforfatter av klatreføreren “Sørlandet Rock”, sammen med Nils Rune Birkeland. Ingunn har også tatt initiativ til flere klubbklatreturer til Arco og Kalymnos. I prosjektet med å få bygget et klatresenter ble det tydelig for henne at hun gjerne ville gå “all in” i klatrebransjen ved å bli daglig leder av klatresenteret. Hun søkte jobben og Manpower fant ut at hun var den beste kandidaten.

Ingunn har arbeidet som kreativ leder i designbyrået Figuru i over 25 år. Dermed har hun opparbeidet årelang erfaring innen design, næringsvirksomhet og markedsføring. Den mest kjente logoen hun har designet er logoen til Miljøfyrtårn. Det er ikke tilfeldig at hun har hatt slike kunder. Hennes miljøengasjement må sies å være over gjennomsnittet. Dette er noe hun vil ta med seg inn i Kristiansand klatresenter. Det beskriver hun på denne måten:

“Jeg tenker at som en naturelskende klatrer er det umulig å være likegyldig til vern av naturen. Derfor vil jeg at vårt klatresenter skal bli Miljøfyrtårnsertifisert og gjennom dette vil vi forplikte oss på helt konkrete handlinger for å være en bærekraftig virksomhet.”

Det er vel og bra, men å være bærekraftig er vel ikke nok for å lykkes med å drive et klatresenter?

“Nei, vi skal drive et klatresenter der hver enkelt besøkende legger merke til – og de ansatte lever etter – våre verdier. Verdiene er trivsel, inspirasjon og mestring. Klatresenteret på Grim er for folk i alle aldre og på alle nivåer, og alle skal kjenne seg inkludert. De skal få utfordringer de både kan mestre, men bli utfordret på. Vår visjon er “Klatring for alle”. Det skal ikke være et sted bare for klatreklubbens medlemmer, men for hele byen, for studenter, godt voksne og ikke minst barn og unge. Det viktig for oss å utvikle oss i tråd med klatrernes ønsker.”

Ingunn gleder seg til å åpne senteret i sommer. Det er jo ikke akkurat høysesong for inneklatring midt i juli, så den offisielle åpningen blir i august. Da blir det en skikkelig markering for hele klatremiljøet på Sørlandet. Det skal smake, etter å ha arbeid med prosjektet i over fire år!

Petter Svozilik er ansatt som driftsleder og starter i jobben 1. april 2021.

Han er utdannet møbelsnekker og har arbeidet som det i 20 år for ulike arbeidsgivere, deriblant 12 år i Hamran.

Petter er født i Sverige og kom til Norge  som 14 åring. Bosatt med familien i Oslo møtte han klatringen for første gang med en venn på  Kolsås, Det ble en fin smakebit, men han kom ikke igang med klatring før han flyttet til Kristiansand noe senere. Han troppet opp på klubbklatring på Samsen og ble fort kjent med folk. Hans møte med klatreklubben var veldig positivt, og han ble fort en fast CKK-klatrer, først på tau og etterhvert mer i buldremiljøet.

Hva er din motivasjon for å jobbe i Kristiansand klatresenter, Petter?

“Jeg brenner for at klatresporten skal inkludere alle mulige folk, og få folk til å føle seg hjemme. Et klatresenter som har mange engasjerte klubbklatrere vil bli en fin arena for nye klatrere å komme igang med klatring. Det sosiale er viktig og jeg vil bidra til at disse fine møtene mellom folk kan skje. Akkurat som jeg selv ble tatt i mot på Samsen av klubbklatrere for mange år siden. Rent konkret vil jeg sørge for at alle finner utfordring og mestring på sitt nivå, lage gøye buldre, inspirere til lek, slik at treningen går som en en lek. Dette skal være et komplett treningssenter. Her vil det være så gøy å trene at du glemmer at det er nettopp det du gjør. Dette får vi til ved å ha et stort element av lek i det vi holder på med.”

Treningen går som en lek. Det sier Petter. Det skal alle som trener på Kristiansand klatresenter få oppleve.